Biblijske zgodbe - Noe + GRATIS Abraham-1846
Biblijske zgodbe - Noe + GRATIS Abraham-1846
Biblijske zgodbe - Noe + GRATIS Abraham-1948
 
Ni na zalogi
 
 

Biblijske zgodbe – Noe + GRATIS Abraham

14,90 

Biblijske zgodbe – Noe

Ni na zalogi

Vse se spreminja, a želja po dobrih zgodbah ostaja skupna vsem generacijam. Le katere zgodbe so prestale več preizkušenj od mitov, legend in pripovedk, s katerimi so si krajšali čas in širili obzorja že dedi naših dedov in babice naših babic? Pripovedi iz Svetega pisma, največje knjižne uspešnice vseh časov, zagotovo spadajo v kategorijo najboljših zgodb, kar jih je ustvarilo človeštvo, saj svoje poslušalce očarajo kljub temu, da so nastale pred davnimi stoletji. Odlikuje jih izjemna poetika, ki kar kliče po zvočni uprizoritvi.

 

Zgoščenki s skupnim naslovom Biblijske zgodbe in podnaslovoma Noe in Abraham ponujata natanko to – privlačno priredbo povesti o nastanku sveta, odhodu iz raja, gradnji Noetove barke in stolpa v Babilonu ter prigodah Abrahama, ki se odpravi na pot, da bi poiskal Obljubljeno deželo. Deset zgodb, v katerih ne manjka ljubezni, strahu, upanja, ljubosumja in drugih za dobro in napeto pripoved nepogrešljivih elementov zaživi v polni lepoti v izvedbi vrhunskih igralcev in pripovedovalcev Sabine Kogovšek Zrnec, Tjaše Železnik, Gregorja Čušina, Srečka Kermavnerja in drugih. Razkošna zvočna podlaga z neštetimi zvočnimi efekti in razpoloženjsko glasbo s primesmi Bližnjega vzhoda nas popelje skozi neskončna morja, oaze in puščave, v nomadske šotore in na faraonov dvor – na potovanja, ki jih že poznamo in na katera se bomo z veseljem vračali. Svet biblijskih zgodb je trd, pogosto celo surov, a vseeno nenavadno lep in čarobno privlačen, saj ga naseljujejo ljudje, ki se komaj razlikujejo od nas, očaki, na katere marsikdo pomisli le ob reševanju križank, pa so predstavljeni živo, plastično, kot domiselni in navihani liki, v katerih zlahka prepoznamo svoje bližnje ali kar sebe.

 

Biblijske zgodbe je za izdajo na zvočnih zgoščenkah priredil pravljičar in dramatik Tomo Kočar, ki je podpisan tudi kot producent in režiser. Avtorjevo poznavanje pravljice, smisel za tekoče dialoge in slikovit prikaz razburljivih dogodkov so se sešteli v sodobno zasnovan spektakel, ki bo k poslušanju (in razmisleku) pritegnil otroke in odrasle. Brez vzgojnega žuganja s prstom in z veliko domišljije.

 

Za verne in nejeverne!

Zgoščenki Biblijske zgodbe Noe v mesecu juliju 2015 brezplačno priložimo še zgoščenko Biblijske zgodbe Abraham!

 

01. Na začetku  – 10:33 (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/biblijske_zgodbe_noe/biblija_noe_01_na_zacetku_2.mp3{/audio}

02. Adam in Eva v raju – 11:44 (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/biblijske_zgodbe_noe/biblija_noe_02_adam_in_eva_v_raju.mp3{/audio}

03. Zgodba o Kajnu in Abelu – 5:52 (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/biblijske_zgodbe_noe/biblija_noe_03_zgodba_o_kajnu_in_abelu.mp3{/audio}

04. Noetova barka – 9:18 (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/biblijske_zgodbe_noe/biblija_noe_04_noetova_barka.mp3{/audio}

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Biblijske zgodbe – Noe + GRATIS Abraham”

Šifra: 3831004943348 Kategorija: