Čarovnije Protipackarije-1847
Čarovnije Protipackarije-1847
Čarovnije Protipackarije-1949
 
Ni na zalogi
 
 

Čarovnije Protipackarije

14,90 

Čarovnije Protipackarije

Ni na zalogi

Pri naši založbi so na albumu z naslovom Čarovnije – Protipackarije izšle pesmi iz istoimenske glasbeno-gledališke predstave, v kateri poleg Damjane igrata še nadvse talentirani sestri Tinka in Iva Vivoda Gobec. Svoje mesto je na zgoščenki našla tudi zmagovalna skladba Slovenske popevke 2007 “Naravne sile”.

Festivala se je Damjana udeležila prav z željo, da z njo opozori na omenjeno predstavo, ki naj bi luč sveta ugledala že konec preteklega leta, vendar so, kot v šali omeni glasbenica in pevka, naravne sile želele drugače. Prvič si jo bomo tako lahko ogledali na Festivalu Lent, uradno premiero, ki bo hkrati tudi promocija albuma, pa bo doživela jeseni.

Ekološko obarvana zgodba in skladbe, ki se v njej prepletajo, nas na prijazen način opozarjajo na posledice brezvestnega onesnaževanja narave. Dobre vile Narcisa, Vileda in Vitalka, ki prebivajo v Zelenem dolu, ugotovijo, da prebrisani in sleparski tovarnarji, pod pokroviteljstvom župana, spreminjajo njihov raj v zapackano in onesnaženo mesto. Kljub temu, da lažnive poslovneže pomagajo spraviti za zapahe, niso zadovoljne. Še predobro se zavedajo, da posledic dolgoletnega onesnaževanja ne bo mogoče kar tako odpraviti. Na pomoč pokličejo čarodejko Naravo, ki ne zmore le čarovnij, ampak obvlada tudi čudeže…

Damjana in njeni prijatelji predstavo in album posvečajo materi Zemlji in ji obljubljajo brezpogojno ljubezen in skrb. Pravijo, da se včasih skrb za naravo in pozornost do nje resnično zdita kot čarovnija, ki jo je težko razumeti. A prepričani so, da bomo sčasoma znali na ta način čarati vsi in da nam z skupaj z naravnimi silami lahko uspe, da bo Zemlja ostala naš dom.

Pri snemanju albuma je kot basist in programer sodeloval Karel Novak, ki je tudi avtor glasbe in aranžmajev, besedila je napisala Damjana Kenda Hussu, kitaro je odigral Mike Turner. Avtor aranžmaja za skladbo “Naravne sile” je Janez Gregorc, izvaja pa jo Revijski orkester RTV Slovenija.

********************************************

Pesmice: Sinji biser in smaragd, Dobro jutro, Vse kot iz škatlice, Zdrav duh v zdravem telesu, Lažinič, Diamantno ogledalo, Vileda kuha, Čarobni napoj, Čire čare, Vohunjenje, Vileda čara prah, NARAVNE SILE, Narava spregovori

DAMJANA GOLAVŠEK

Glasbenica in pevka je še pred časom slovela le kot odlična izvajalka različnih glasbenih zvrsti za odrasle. Pred osmimi leti jo je k sodelovanju povabila založba Panika records, ki se že vrsto let ukvarja izključno s produkcijo kvalitetne glasbe za otroke. Od takrat naprej Damjana, skupaj s sodelavci, ustvarja in poustvarja le še za najmlajše. Čeprav ji številni nastopi dodobra zapolnijo njen urnik, nekaj časa še vedno namenja pisanju pesmi in vodenju pevskih in glasbenih delavnic za otroke.

Glasba zajema devet desetin njenega življenja. Pravi, da se pravzaprav nikoli ne more povsem izviti iz njenega objema. Ne, da bi to hotela, ampak včasih je živ žav, ki je povezan z njo, preglasen. In tedaj je njeno zatočišče narava. Od kar sta se z možem Karlom Novakom preselila v majhno primorsko vasico, jo narava obdaja z vseh strani. In prav to ji daje navdih za ustvarjanje, s katerim nas vedno znova preseneča in razveseljuje.

01. Sinji biser in smaragd 

02. Dobro jutro

03. Vse kot iz škatlice

04. Zdrav duh v zdravem telesu

05. Lažinič

06. Diamantno ogledalo

07. Vileda kuha

08. Čarobni napoj

09. Čire čare

10. Vohunjenje

11. Vileda čara prah

12. Naravne sile

13. Narava spregovori

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Čarovnije Protipackarije”

Šifra: 3831004943232 Kategorija: