Čopkometer (CD)-1849
Čopkometer (CD)-1849
Čopkometer (CD)-1951
 
Ni na zalogi
 
 

Čopkometer

14,90 

Čopkometer (CD)

Ni na zalogi

»Koliko sem velik?« vpraša Kaličopko. Nasprotje od veliko je… majhno. Kaj pa visoko in nizko? Pa hitro in počasi? Naglas in potiho? Še in še nasprotij se prepleta skozi zabavno glasbeno – animacijsko in didaktično predstavo. Otroci v njej aktivno sodelujejo, rešujejo zanke in uganke in se učijo.

Mojca in Kaličopko na svoj način prikažeta prigode in nezgode otrok iz vsakdanjega življenja prek pestrega, zabavnega dialoga ter odlične avtorske glasbe. V program predstave so vključeni glasbeno didaktični elementi (vaje za ritem, reproduciranje melodije, dinamika, itd.).

Ob novi predstavi so seveda nastajale tudi nove pesmice. V večji meri je avtorica besedil Mojca Pavlič, avtor glasbe in priredb pa Igor Potočnik. Tri pesmi so tradicionalne in povzete iz knjige Pesem, igra, ples, ki je pred leti izšla pri založbi Salve. Pesem »Tralaj laj lero« na primer izhaja iz skavtske tradicije, »Lubenica«, ki  je kažipesem iz ljudske tradicije in jo lahko urvrstimo med tradicionalne pesmi, ki jih najdemo pri vseh narodih, podobno kot »Moj klobuk ima tri luknje«.

Tako kot so didaktični elementi vključeni v predstavo, enako velja tudi za pesmice. Tiste, ki jih starši, vzgojitelji in učitelji lahko uporabijo za izvedbo glasbeno-didaktičnih iger so na albumu posebej označene. Omenimo naj še simpatičen ovitek albuma, ki je opremljen z vsemi besedili in z odličnimi ilustracijami priznanega ilustratorja Zorana Smiljaniča.

Pesmice: Čopkometer, Tralaj laj lero, Lubenica, Miška in medved, Pipi in Popo, Pust, Ole Majole, Pomladni palčki, Želva na kmetiji, Prijateljstvo

01. Čopkometer

02. Tralaj laj lero

03. Lubenica

04. Miška in medved

05. Pipi in Popo

06. Pust

07. Ole majole

08. Pomladni palčki

09. Želva na kmetiji

10. Prijateljstvo

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Čopkometer”

Šifra: 3831004942723 Kategorija: