Mojca in Kaličopko (CD)-1889
Mojca in Kaličopko (CD)-1889
Mojca in Kaličopko (CD)-1991
 
Ni na zalogi
 
 

Mojca in Kaličopko

14,90 

Mojca in Kaličopko (CD)

Ni na zalogi

Mojca in Kaličopko sta zrasla in dobila svojo prvo zgoščenko. Na njej so zbrane otrokom najljubše pesmice s kaset “Ole majole” in “Mojca in Kaličopko” 

Prostodušne zgode in nezgode zrcalijo življenje v različnih odtenkih, z občutkom za humor pa podajajo tudi manj prijetne plasti vsakodnevnih situacij. Preprostost sloga in čistost pripovednega toka omogočata identifikacijo z glavnimi junaki, vendar pa vsebinska struktura, poleg komičnosti, razkriva še vzgojno noto, ki tudi površnemu poslušalcu ne ostane skrita. Prav ta nepretenciozni pedagoški vzgib povezuje celoto sklopa Moje in Kaličopka z najboljšimi deli literature, pisane za mlajšo publiko, nastalih pri nas v zadnjih nekaj letih.

Temna podstrešja z razno staro ropotijo so vsekakor prostori, ki burijo otroško domišljijo. Kaj se zgodi, ko se na Kaličopkovem podstrešju začno prebujati zaprašeni instrumenti? Seveda, zaigra nam pravi orkester! In kaj stori Kaličopko, če mu je neznansko dolgčas? Odpravi se na potep. Prav nič cudno ni, da se otroci z likom Kaličopka tako hitro poistovetijo. Saj se mu dogajajo prav tiste stvari, kot njim…

01. Ole majole

02. Čira čara

03. Mezinček

04. Nejko

05. Pujsi

06. Minika

07. Kaličopkoigra

08. Bonton

09. Klobuček

10. Na podstrešju

11. Pobalini

12. Riči

13. Zelenček

14. Dolgčas

15. Na potepu

16. Kaličopko

17. Mirne sanje

 

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Mojca in Kaličopko”

Šifra: 3831004942211 Kategorija: