Najlepše pravljice 4 (CD)-1899
Najlepše pravljice 4 (CD)-1899
Najlepše pravljice 4 (CD)-2001
 
Ni na zalogi
 
 

Najlepše pravljice 4

14,90 

Najlepše pravljice 4 (CD)

Ni na zalogi

Gledališče Unikat razveseljuje otroke in odrasle že od leta 1987. V tem času so uprizorili tako nekaj izvirnih besedil, ki so bila napisana posebej za njihovo gledališče, kot tudi nekaj priredb starejših avtorjev. Sodelujejo s tistimi režiserji, ki znajo s preprostimi stvarmi ustvariti nov čarobni svet domišljije. Igralci v ta svet vnesejo svojo otroško razigranost in veselo radoživost, ki poganja igro v vedno nove zaplete. Najbolj se trudijo, da bi vstopili v bogat otroški svet in vsako predstavo zaigrali posebej in samo za njih.

Pravljica »Hop v pravljico« je zgodba o nagajivem Tinčku, ki si pred kosilom noče in noče umiti rok. In po takšne otroke pride čarovnica. Pa ne katerakoli čarovnica, ampak tista iz pravljice Janko in Metka! Tinček nima sestrice, ki bi mu pomagala na prostost. K sreči pride mimo lovec iz Rdeče kapice … Nerodnemu lovcu pomaga rešiti Rdečo kapico in babico, volka pa vrže v vodnjak. Z zvijačami iz Sneguljčice se spretno znebi coprnice in čarovnija ga iz pravljičnega sveta in zmešnjave pravljic vrne domov …

Deklica Ana najde v žemljici zlat prstan. Takoj prične iskati kdo ga je izgubil. Pri tem ji nagaja hudobni trgovec, ki ji poskuša z lažjo in goljufijo izmuzniti dragocenost. Ana se trgovcu spretno izmika in obišče peka, mlinarja in kmeta. Pri tem se, kot za šalo, nauči kako nastane kruh.

01. Hop v pravljico (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_4/unikat_01_hop.mp3{/audio}

02. Od kod si, kruhek? (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_4/unikat_02_kruhek.mp3{/audio}

 

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Najlepše pravljice 4”

Šifra: 3831004942761 Kategorija: