Prijazni zajčki (CD)-1911
Prijazni zajčki (CD)-1911
Prijazni zajčki (CD)-2013
 
Ni na zalogi
 
 

Prijazni zajčki

14,90 

Prijazni zajčki (CD)

Ni na zalogi

lumpi_174x146Tomo Kočar je dramatik in pisatelj, ki včasih ni verjel, da bo kdaj pisal tudi za otroke. Do danes je napisal že več kot dvesto pravljic za otroke in se še vedno ni naveličal. Malo starejše zabavajo domislice šolarjev iz 3. a, mlajše pa razposajene živalice, katerih prigode že deset let izhajajo na nosilcih zvoka. Prav najmlajšim sta namenjeni tudi zadnji zgoščenki Miške na počitnicah in Prijazni zajčki.

V razkošno zvočno opremljenih pravljicah spet srečamo navihanega zajčka Hopsa, nerodnega Janka Jazbeca, razvajenega hrčka Smrčka, preveč prijazno veverico Repko, opravljivko Šojo in druge junake, ki so jim glasove posodili priljubljeni slovenski igralci.

Čisto najmlajši bodo zagotovo uživali v novih dogodivščinah mišje družine, ki se v naslovni pravljici prve zgoščenke odpravi na počitnice. V drugi pravljici si mišek Miško zaželi bratca in svoj načrt sklene izpeljati na prav domiseln način. Nič manj domiselni niso ježki iz družine Špikčevih pri svojem pomladanskem pospravljanju, ali Prijazni zajčki z druge zgoščenke, ki sklenejo pomagati tovarišu v nesreči, a med silnimi pripravami na nesrečneža kar pozabijo.

Seveda se po duhovitih preobratih vse zgodbice, po šest jih je na vsaki izmed zgoščenk, srečno končajo in za povrh poslušalcu pustijo tudi nekaj snovi za razmislek. Razmislek o prijateljstvu, ljubosumju, zaupanju in drugih življenjskih temah, ki jih pravljice obravnavajo na za avtorja značilen topel in pogosto humoren način. Razmislek, ki je hkrati vabilo k ponovnemu poslušanju, ob katerem se razkrijejo novi podtoni zgodb, iz katerih se lahko marsikaj naučimo tudi odrasli.

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Prijazni zajčki”

Šifra: 3831004943140 Kategorija: