Strašnofletne (CD)-1920
Strašnofletne (CD)-1920
Strašnofletne (CD)-2022
 
Ni na zalogi
 
 

Strašnofletne

14,90 

Strašnofletne (CD)

Ni na zalogi

Na albumu vas čakajo straaaašne pesmice o gusarjih, ki so strah in trepet morja, o levu, ki je žrl, kar je uzrl, o Mišku Razgrajaču, ki dela zmedo na cesti … in fletne pesmice o tjulenju Nobiju, veseljaku, ki pomaga, da je v kopalnici več vode na tleh, kot v kadi, ženitvi miška Mokedaja, porednih opicah…

Na albumu je trinajst novih pesmic, ki imajo nekaj skupnega – vse so strašnofletne!
Avtorji strašnofletnih besedil so, med drugimi, Ksenija Šoster Olmer, Andrej Rozman – Roza, Zvezdana Majhen, Tone Pavček, Bina Š. Žmavc …, avtor strašnofletne glasbe in aranžmajev pa Lojze Krajnčan. V živo odigrana glasba je delo zasedbe izkušenih in priznanih glasbenikov: Primož Grašič (kitara), Blaž Jurjevčič (klavir), Aleš Avbelj (bas), Ratko Divjak (bobni), Nino Mureškič (tolkala), Blaž Celarec (tolkala), Dominik Krajnčan (trobenta), Lojze Krajnčan (pozavna, ustna harmonika), Boštjan Lipovšek (rog), Kristijan Krajnčan (violončelo), Mirko Šribar (harmonika).

Kot spremljevalni vokali so se Romani pridružili Alenka Godec, Igor Potočnik in otroški pevski zbor Osnovne šole Predoslje pri Kranju, pod vodstvom zborovodkinje Simone Vreček Šaus in mentorice Nade Krajnčan. Pesmico o neustrašnem lovcu Jaki strašnofletno odpoje Andrej Rozman Roza. Prav z njim in otroško plesno skupino »MIKI« iz Domžal, pa je Romana pripravila tudi novo strašnofletno glasbeno – plesno predstavo.

Pesmice: Nobbi, Gusarska, Kra-Tko obvestilo, Snežsvet, Po svatbi, Če kdaj si sam, Recept za palačinke, Rojstni dan, Lev, Miško Razgrajač, Poredne opice, Lovska, Sončni mrk.

01. Nobbi

02. Gusarska

03. Kra-Tko obvestilo

04. Snežsvet

05. Po svatbi

06. Če kdaj si sam

07. Recept za palačinke

08. Rojstni dan

09. Lev

10. Miško Razgrajač

11. Poredne opice

12. Lovska

13. Sončni mrk

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Strašnofletne”

Šifra: 3831004942563 Kategorija: