Začarane pravljice (CD)-1933
Začarane pravljice (CD)-1933
Začarane pravljice (CD)-2035
 
Ni na zalogi
 
 

Začarane pravljice

14,90 

Začarane pravljice (CD)

Ni na zalogi

lumpi_174x146Tomo Kočar je dramatik in pisatelj, ki včasih ni verjel, da bo kdaj pisal tudi za otroke. Do danes je napisal že več kot dvesto pravljic za otroke in se še vedno ni naveličal. Malo starejše zabavajo domislice šolarjev iz 3. a, mlajše pa razposajene živalice, katerih prigode že deset let izhajajo na nosilcih zvoka. Prav najmlajšim sta namenjeni tudi zadnji zgoščenki Začarane pravljice in Lisjak prihaja.

Začarane pravljice so nekoliko drugačne od prejšnjih projektov Toma Kočarja, a le na videz. Njihovi junaki, življenje jim vdihuje kar ista zasedba priznanih igralcev in napovedovalcev (Mojca Funkl, Sabina Kogovšek Zrnec, Tjaša Železnik, Gregor Čušin, Srečko Kermavner, Boštjan Napotnik …),  kljub svojim čarodejnim veščinam ostajajo krhki, ranljivi in človeški, kolikor je to sploh mogoče. Z njihovimi željami, upanji in strahovi se poslušalci zlahka poistovetijo. 

Na zgoščenki spoznamo coprnico Zmrdo, ki v želji, da bi pregnala svoje hrupne sosede, z vsako svojo domislico doseže ravno obratno od željenega in postaja vse bolj priljubljena, brbotavčke, nekakšne podvodne škrate, ki ves ljubi dan samo nagajajo, še najraje drug drugemu, tako da ne morejo nikoli do konca izpeljati niti svojega tekmovanja v nagajanju, pa navihanega kralja, ki si po svoje privošči različne prisklednike, nečimrno ovčko, ki bi rada postala filmska zvezda ali vsaj najlepša ovčka na svetu in majhen dimnik, ki se ne ustraši svojih omejitev in vztrajno išče svoje mesto v svetu velikih. 

Nas mar vse pravljice, ljudske in umetne, ne učijo ravno tega? V nadvse živahnem, včasih več kot zmedenem svetu se za vsakega z dovolj vztrajnosti najde prostor, kjer bo lahko uresničil svoja najdrznejša in najlepša pričakovanja ali si vsaj privoščil nekaj trenutkov za brezskrben oddih. Zakaj pa ne ob pravljici, po poslušanju katere bo za izkušnjo bogatejši in z novo samozavestjo nadaljeval svojo pot v negotovo prihodnost? 

Pravljice:
Brbotavčki, Coprnica Zmrda, Mali dimnik, Brbotavčki in ribič, Navihani kralj, Snežka

 

 

01. Brbotavčki (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/Tomo_Kocar/Zacarane_pravljice/01_brbotavcki.mp3{/audio}

02. Coprnica Zmrda (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/Tomo_Kocar/Zacarane_pravljice/02_zmrda.mp3{/audio}

03. Mali dimnik (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/Tomo_Kocar/Zacarane_pravljice/03_dimnik.mp3{/audio}

04. Brbotavčki in ribič (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/Tomo_Kocar/Zacarane_pravljice/04_ribic.mp3{/audio}

05. Navihani kralj (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/Tomo_Kocar/Zacarane_pravljice/05_kralj.mp3{/audio}

06. Snežka (odlomek iz pravljice)

{audio}images/mp3/Tomo_Kocar/Zacarane_pravljice/06_snezka.mp3{/audio}

 Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Začarane pravljice”

Šifra: 3831004943287 Kategorija: