Gostilniške debate o e-mobilnosti

29,90 

Količina

O avtorju

Primož Lemež, rojen 27. februarja 1964, novinar po izobrazbi, po srcu ljubitelj mobilnosti. Njegovo delovanje v eni najatraktivnejših panog, avtomobilizmu in z njimi povezanim dirkalnim športom, je zaznamovalo njegovo poklicno poslanstvo. Lahko bi rekli, da se je to potovanje začelo leta že leta 1992, ko je resnično postal avtomobilski novinar. Leta 1994 je bil tudi glavni urednik priljubljene revije Grand Prix. Od tega trenutka naprej je bil njegovo življenje nepreklicno prežeto s strastjo do avtomobilske industrije in dirkanja.

Leta 1995 je postal vodja ekipe Petrol Racing Team, takrat najuspešnejše dirkaške zgodbe v Sloveniji. Prestižna pozicija  in strokovnost sta mu odprla vrata v številne ugledne medijske hiše. Kljub vsemu bi lahko rekli, da nov preobrat v njegovi karieri vendarle predstavlja reli Monte Carlo iz leta 2012, Des Energies Nouvelle, z odlično uvrstitvijo na 5. mesto z električnim Citroenom C Zero. Vrata E-mobilnosti so se na široko odprla. Že davnega leta 2014 je organiziral prvi simpozij o e-mobilnosti, ki je ime tega entuziasta popeljal v širni svet. Simpozij in konferenca na temo e-mobilnosti sta postala tradicionalna, v svoje urnike so jo uvrstili tako priznani predavatelji, kot tudi vedno številčnejše občinstvo  ter predstavniki vpletenih panog.  Veliko napora je pisec vložil tudi v  spodbujanje e-mobilnosti. Organiziral je že 19 eko-shodov v Sloveniji in v sosednjih državah. Njegova prizadevanja jasno čutimo tudi pri prebijanju ledu  na področju zakonodajnih dilem ter na polju strokovnega svetovanja na temo e-mobilnosti.

Kljub vsemu ostaja zvest svojemu poslanstvu, novinarstvu.

Od leta 2018 zaseda položaj urednika e-mobilnosti v uglednem časniku Dnevnik.

In nenazadnje, napisal je to izjemno knjigo, knjigo o e-mobilnosti, ki ne spada več v prihodnost, ampak krepko pretresa sedanjost. Izjemno branje, izpod peresa strokovnjaka. In če Primoža količkaj poznamo, vemo, da je ubral še eno, novo pot, ki nam bo odkrivala nova obzorja.

Kategorija: