Take mačje, take mišje...-2046
Take mačje, take mišje...-2046
Take mačje, take mišje...-2047
 
Ni na zalogi
 
 

Take mačje, take mišje…

14,90 

Take mačje, take mišje…

Ni na zalogi

Otroci imajo zelo radi živali in nemara gre med njimi prav posebno mesto mačkam: mehke so in ljubke kot plišasti medvedki, toda za razliko od njih zelo nagajive in svojeglave. Ko otroška domišljija tem lastnostim doda še nekaj povsem človeških, dobimo pomembnega junaka (ali junakinjo) živalskih pravljic, basni in pripovedk. V mačjem kraljestvu gotovo ni dolgčas, saj v njem živijo tudi miši – brez njih zares ni nobene prave zabave! Pošteni maček in poštena miš živita zmeraj v paru; tudi na pričujoči kaseti si zmeraj hodita v goste.

Ob vsem tem pa je ključnega pomena Melitina interpretacija, ki je tudi tokrat prepričljiva in polnokrvna. Nobenega spogledovanja z otroško dikcijo, nobene sladkobne prijaznosti.  Zrel ženski glas ima povsem drugačno izrazno moč od otroškega in vsakršno posnemanje otroškega petja se prej ali slej izkaže za neustrezno, če ne že kar nesmiselno. Nemara je pevka zato povabila k sodelovanju prave otroške glasove, ki refrene poživijo z iskrivostjo, kakršno premorejo samo otroci. Besedila so ponovno prispevali slovenski pesniki in pesnice, ki pišejo (tudi ali predvsem) za otroke: Vojan Tihomir Arhar, Neža Maureur, Meta Rainer, Asta Malavašič in Zvezdana Majhen.

Pesmi so igrive in prisrčne, in čeprav včasih hočejo modrovati, nikoli ne pridigajo in ne moralizirajo. Mačke in miške jih imajo za ušesi, da se kar kadi; včasih se obnašajo, kot bi svet stal samo zaradi njih, tu in tam pa nam le odprejo okence v svojo ranljivo dušico.

Težave

Beli Muc

Miška Kotališka

Maček Čori

Uspavanka za malčke

Zgodba o siru

Muca Luca

Osvajanje

Potepušček

V mačji deželi

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Take mačje, take mišje…”

Šifra: 383100493331 Kategorija: