Najlepše pravljice 3 (CD)-1898
Najlepše pravljice 3 (CD)-1898
Najlepše pravljice 3 (CD)-2000
 
Ni na zalogi
 
 

Najlepše pravljice 3

14,90 

Najlepše pravljice 3 (CD)

Ni na zalogi

Dogodivšcine grajskega norčka Ferdinanda

Pripovedovane pravljice so še vedno preproste, prepletene s humorjem in na izviren način otroku približajo fantastični svet norčka Ferdinanda, ki se na hudomušen in skrivnosten način giblje v srednjeveški deželici Netunetam.

V pravljični deželi je kraljestvo Netunetam, v katerem ni nikoli dolgčas. Grajski norček Ferdinand, bolj znan kot Ferdo, je zadolžen za dobro voljo, pa tudi slabe novice. Predvsem, če jih je treba primerno zaviti, da se strogi, a v bistvu dobrodušni kralj Lambert ne ujezi preveč. Njegovi podaniki Netunetamci živijo v slogi in prijateljstvu. Radi imajo petje, pojedine in druge vrste zabav. Toda kaj, ko kar naprej prihaja do takšnih in drugačnih težav. Celo, kadar dogodivščin nihče ne išče, te pridejo same. Brez skrbi, takšni korenjaki, kot so čarovnik in jasnovidec Poldisimus, hrabri vitez Arčibald, vrtnar Cvetko, kuharica Rozi in drugi, bodo, na čelu z razposajenim Ferdom, oboroženim z zvrhano mero smeha, gotovo uspeli najti rešitev. Pa naj gre za luknjo v strehi ali trebušno gripo. Celo za zmajčka Fonzka se bo na gradu brez centralne kurjave mogoče našlo mesto!

01. Deželica Netunetam (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_3/ferdo3_01.mp3{/audio}

02. Migec Micko (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_3/ferdo3_02.mp3{/audio}

03. Bolečine v trebuhu (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_3/ferdo3_03.mp3{/audio}

04. Poldi (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_3/ferdo3_04.mp3{/audio}

05. Konjički (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_3/ferdo3_05.mp3{/audio}

06. Cvetlična razstava (odlomek)

{audio}images/mp3/naj_pravljice_3/ferdo3_06.mp3{/audio}

Recenzija:

PRIPOVEDKE GRAJSKEGA NORČKA FERDINANDA

V pravljicni deželi je kraljestvo Netunetam, v katerem ni nikoli dolgcas. Grajski norcek Ferdinand, bolj znan kot Ferdo, je zadolžen za dobro voljo, pa tudi slabe novice. Še posebej, ce jih je treba primerno zaviti, da se strogi, a v bistvu dobrodušni kralj Lambert ne ujezi prevec. Njegovi podaniki Netunetamci živijo v slogi in prijateljstvu. Radi imajo petje, pojedine in druge vrste zabav. Toda kaj, ko kar naprej prihaja do takšnih in drugacnih zapletov. Celo, kadar dogodivšcin nihce ne išce, te pridejo same. Brez skrbi, takšni korenjaki, kot so carovnik in jasnovidec Poldisimus, hrabri vitez Arcibald, vrtnar Cvetko, kuharica Rozi in drugi, bodo, na celu z razposajenim Ferdom, oboroženim z zvrhano mero smeha, gotovo uspeli najti rešitev; pa naj gre za luknjo v strehi ali trebušno gripo. Celo za zmajcka Fonzka se bo na gradu brez centralne kurjave mogoce našlo mesto!

Damijan Perme s Ferdom v otroške sobe prinaša iskrivo, zafrkljivo, vcasih že kar norcavo, predvsem pa prijazno družbo iz pravljicne dežele. Pripoved je obogatena z zvocno kuliso, ki ustvarja prepricljiv vtis Srednjega veka, vendar ne tistega mracnega, iz ucbenikov, temvec tistega romanticnega iz viteških romanov z najsvetlejšo tradicijo. Posamezne zgode in nezgode so zaradi nezahtevnih zapletov, prepricljivih zvocnih ucinkov in, ne nazadnje, jasnih sporocil, primerne predvsem za najmlajše poslušalce, ceprav se tudi malo starejši ob Ferdu in njegovi tovarišiji gotovo ne bodo dolgocasili. Toliko bolj zaradi simpaticnih, izrazito spevnih pesmic, ki se hitro ujamejo v uho in kar vabijo k požvižgavanju, ce ne celo k ucenju na pamet.

Ce se torej vaš malcek v simpaticni, malce nabriti družbi, pocuti dobro, bo grajski norcek Ferdinand, oprostite, Ferdo, ravno pravšen zanj. (Tomo Kocar)

Ocene

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Najlepše pravljice 3”

Šifra: 3831004942754 Kategorija: